درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-10-02  |  2024-12-22  |  بروز شده در: 1403/10/02 - 02:36:5 FA | AR | PS | EN
محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان            با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد            اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست            بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد             ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش            بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید            حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود            بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان             حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند            سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان            شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید            تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی             بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه            خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است             امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند            






تاریخ نشر: 1403/04/09 - 03:43:5
تعداد بازدید: 470
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

پاکستان در خطر انفجار بمب ساعتی مناطق قبایلی
 پاکستان در خطر انفجار بمب ساعتی مناطق قبایلی

نارضایتی‌های چند ده ساله، سیاست‌های تبعیض‌آمیز دولت‌های حاکم بر اسلام‌آباد، بی‌عدالتی‌های گسترده سیاسی، قومی و اقتصادی و سرمایه‌گذاری عظیم قدرت‌های بزرگ با مشارکت دولت اسلام‌آباد و ارتش این کشور بر جریان‌های تروریستی و افراط‌گرا در مناطق قبایلی پاکستان این منطقه را عملاً به یک بمب ساعتی در درون خاک پاکستان تبدیل کرده است.

به گزارش انصار، یک جرگه بزرگ پشتون‌های پاکستان در شهر پشاور با تصمیم جدید ارتش این کشور برای راه‌اندازی عملیات نظامی «عزم استحکام» مخالفت کرد.

شرکت کنندگان این جرگه گفتند که برای انجام چنین عملیاتی، نخست باید مجلس ملی پاکستان تصمیم بگیرد.

این جرگه که رهبران سیاسی پشتون‌ها از جمله اسد قیصر؛ ریيس سابق مجلس ملی پاکستان و محمودخان اچکزی؛ رهبر حزب ملی عوامی پختونخوا در آن اشتراک داشتند، با تصمیم جدید حکومت پاکستان برای راه‌اندازی یک عملیات نظامی در خیبرپختونخوا و بلوچستان مخالفت کرده است.

در اعلامیه جرگه پشتون‌های پاکستان آمده است که حکومت باید تمام مطالبات مشروع معترضان در گذرگاه‌های خرلاچی، چمن، انگور اده، تورخم، غلام‌خان و لماور بپذیرد. این معترضان ماه‌هاست که در اعتراض به سیاست‌های جدید مرزی پاکستان تحصن کرده‌اند.

وضعیت در مناطق قبایلی به شدت بحرانی است. کارشناسان می‌گویند که عملیات نظامی ارتش پاکستان موسوم به «عزم استحکام» این وضعیت را چندین برابر تشدید خواهد کرد.

آن‌ها در این زمینه به پیامدها و عواقب عملیات «ضرب غضب» که چند سال پیش از سوی ارتش پاکستان در مناطق قبایلی به منظور سرکوب شورشیان و افراطگرایان راه‌اندازی شده بود اشاره می‌کنند؛ عملیاتی که به تولد تی تی پی انجامید و عواقب آن تا امروز ادامه دارد.

از جانب دیگر، مناطق قبایلی پاکستان سال‌هاست که به کانون بحران، تنش، اعتراضات ضد دولتی، ظهور جنبش‌های سیاسی، قومی و مذهبی علیه دولت اسلام‌آباد تبدیل شده است.

در سال‌های اخیر سرمایه‌گذاری گسترده قدرت‌های خارجی با حمایت و مشارکت دولت‌های حاکم بر اسلام‌آباد، مناطق قبایلی را عملاً به محملی برای اجتماع افراطگرایان سراسر جهان تبدیل کرده است؛ افراطگرایانی که تا دیروز یک هدف مشترک داشتند: جهاد در افغانستان!

با پیروزی طالبان و استقرار حکومت آنها در کابل اما این هدف دیگر از موضوعیت خارج شده است. به همین دلیل، اکنون شماری از افراطگرایان نوک پیکان مبارزات حملات خود را به سمت رژیم اسلام‌آباد نشانه رفته‌اند.

آن‌ها که به ادعای مقام‌های پاکستانی از حمایت مستقیم و گسترده حکومت طالبان افغان نیز برخوردار هستند می‌گویند که قوانین حاکم بر اسلام‌آباد «کفرآمیز» است، برای تغییر این قوانین باید نظام تغییر کند و یک حاکمیت مبتنی بر «شریعت» بر سرنوشت پاکستانی‌ها مسلط شود؛ همان چیزی که دیروز با حمایت‌های همه‌جانبه و بی‌پروای پاکستان از طالبان افغان در افغانستان به اجرا درآمد و امروزه پیامدها و هزینه‌های از سنگین آن را مردم افغانستان می‌پردازند.

با این وجود مدت‌هاست که بسیاری از کارشناسان هشدار می‌دهند که دامنه پیامدهای تسلط افراطگرایان هرگز به افغانستان متوقف نخواهد ماند؛ زیرا تقویت و توسعه افراطگرایی، تروریزم و استفاده از ابزارهای نامشروع برای تحمیل هژمونی خود بر سرنوشت ملت‌های دیگر چیزی نیست که صرفاً در محدوده مرزهای ملی یک واحد سیاسی محدود بماند.

اکنون به نظر می‌رسد که بازخوردهای این ارزیابی در خود پاکستان بیش از هر کشور دیگری ملموس و قابل محاسبه است.

مجموعه این عوامل در کنار نارضایتی‌های چند ده ساله، سیاست‌های تبعیض‌آمیز دولت‌های حاکم بر اسلام‌آباد، بی‌عدالتی‌های گسترده سیاسی، قومی و اقتصادی و سرمایه‌گذاری عظیم قدرت‌های بزرگ با مشارکت دولت اسلام‌آباد و ارتش این کشور بر جریان‌های تروریستی و افراط‌گرا در مناطق قبایلی پاکستان این منطقه را عملاً به یک بمب ساعتی در درون خاک پاکستان تبدیل کرده است؛ بمبی که پیش از این با به قدرت رساندن تحریک انصاف به رهبری عمران خان و در هم شکستن سیطره سنتی خاندان‌های قدرت که به طور معمول از سند و پنجاب می‌آمدند نیروی ویرانگر خود را نشان داده بود.

تحریک انصاف اما که نخستین دولت دموکراتیک پاکستان را تشکیل داده بود در نتیجه فشارهای فزاینده ناشی از توطئه‌های مشترک داخلی و خارجی، سرانجام از چرخه قدرت خارج شد و حکومت غیرنظامی اسلام‌آباد بار دیگر به خاندان‌های قدرت بازگردانده شد. با این وجود در انتخابات اخیر پاکستان علی رغم ادعاهای گسترده مبنی بر تقلب و دستبرد در نتایج آرا و با وجود اعمال محدودیت‌های فراوان برای جلوگیری از مشارکت احزاب و چهره‌های محبوب، بار دیگر این تحریک انصاف پاکستان بود که بیش‌ترین کرسی‌ها را از آن خود کرد.

این امر سبب شد که برای نخستین بار در تاریخ سیاسی پاکستان، احزاب رقیب یعنی حزب مردم و حزب مسلم لیگ با هم متحد شوند تا بتوانند یک دولت ائتلافی تشکیل دهند و نگذارند که بار دیگر قدرت به هواداران عمران خان واگذار شود.

به این ترتیب، پشتون‌های معترض در مناطق قبایلی پاکستان تحت تاثیر تنش‌های فزاینده میان افغانستان و پاکستان و انسداد مرزها در پی وضع قوانین سختگیرانه و دست و پاگیر مرزبانان پاکستانی، بهانه جدیدی برای اعتراض پیدا کردند. آن‌ها با راه‌اندازی یکی از طولانی‌ترین اعتراضات اجتماعی در منطقه، موجب انسداد یکی از مرزهای مشترک میان افغانستان و پاکستان شدند؛ اعتراضاتی که همچنان ادامه دارد.

با توجه به این شرایط، راه‌اندازی عملیات «عزم استحکام» بدون تردید وضعیت را بسیار پیچیده‌تر از قبل خواهد کرد؛ وضعیتی که جرگه بزرگ پشتون‌ها در پیشاور نیز نسبت به پیامدهای آن هشدار داده است.

مجموعه این عوامل نشان می‌دهد که مناطق قبایلی پاکستان و به طور خاص انباشت اعتراضات و مطالبات تاریخی پشتون‌ها در این منطقه به یک بمب ساعتی قدرتمند علیه حیات اجتماعی و سیاسی پاکستان تبدیل شده است.

اکنون شمارش معکوس برای انفجار این بمب آغاز شده است؛ رویدادی که می‌تواند وضعیت بی‌ثبات جاری در مناطق قبایلی را به سرعت در سراسر پاکستان گسترش دهد و این کشور مستعد بحران و بی‌ثباتی را وارد چرخه تازه‌ای از خشونت و ناامنی کند.

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/32262






*
*

*



نیز بخوانید

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه


سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم


اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟


داعش در افغانستان جسورتر شده است


جایگاه ایران در آبنده سوریه چیست؟


ترور خلیل‌‌الرحمان حقانی؛ چند ابهام و یک اتهام


سقوط اسد، خاورمیانه به کام افراطگرایی


آیا ایران فرماندهان و نیروهایش را از سوریه خارج می‌کند؟


افزایش تقویت روابط با حکومت طالبان از سوی چین


آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان


بعد از آتش بس در لبنان؛ پیروز جنگ کیست؟


آیا حکومت طالبان به رسمیت شناخته می شود؟


هدف ایران از آمادگی های نظامی چیست؛ عملیات یا تبلیغات؟


کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان


کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

تعیین یک تا سه سال زندان؛ برای قاچاقچیان انسان

محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان

با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد

اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست

بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد

ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش

بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید

حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود

بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان

حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند

سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان

شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید

تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه

خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است

امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند

امریکا: ایران نقشی در سوریه نخواهد داشت

تقابل با اتلتیکومادرید فاینل نیست

آمادگی ناتو برای جنگ علیه روسیه

امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند

داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است

دولت سوریه تحت کنترول ایران و روسیه نبود

حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است

بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان

امیدوارم ترامپ روابط عربستان و اسراییل را عادی کند


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.